Er zijn verschillende soorten scheidingswanden verkrijgbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Welk type het beste bij uw situatie past, is afhankelijk van de wensen op het gebied van geluidsisolatie, privacy, flexibiliteit of esthetiek. Het is belangrijk om de verschillende opties te verkennen voordat u een beslissing neemt. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de verschillende soorten scheidingswanden, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Welke soorten scheidingswanden zijn er?

Hieronder benoemen we de verschillende soorten scheidingswanden.

Glazen scheidingswanden

Glazen scheidingswanden zijn populair vanwege hun transparante en moderne uitstraling. Ze creëren een open en lichte omgeving, waardoor natuurlijk licht door de ruimte kan stromen. Glazen wanden bevorderen ook visueel contact en transparantie, waardoor een gevoel van samenwerking en betrokkenheid ontstaat.

stalen scheidingswand

Stalen scheidingswanden

Stalen scheidingswanden zijn robuust en duurzaam. Ze worden vaak gebruikt in industriële en commerciële omgevingen waar geluidsisolatie en veiligheid essentieel zijn. Stalen wanden kunnen worden aangepast met verschillende afwerkingen, kleuren en materialen, waardoor ze zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Houten scheidingswanden

Houten scheidingswanden hebben een warme en natuurlijke uitstraling. Ze voegen een vleugje elegantie toe aan de ruimte en kunnen worden aangepast aan verschillende interieurstijlen. Houten wanden bieden ook goede geluidsisolatie en privacy, waardoor ze geschikt zijn voor kantoren en vergaderzalen.

Onze scheidingswanden

Vitrilight

Vitrilight is een type scheidingswand dat speciaal is ontworpen om maximale lichttransmissie mogelijk te maken. Deze wanden zijn gemaakt van materialen met uitstekende lichtdoorlatendheid, zoals glas of transparant kunststof. Vitrilight-wanden kunnen een ruimte een open en luchtig gevoel geven, terwijl ze toch visuele scheiding en geluidsisolatie bieden.

Vitrivision

Vitrivision is een type scheidingswand dat de mogelijkheid biedt om visuele privacy te behouden, terwijl er nog steeds licht wordt doorgelaten. Deze wanden zijn gemaakt van dubbel glas en bieden een balans tussen transparantie en privacy. Dit maakt ze ideaal voor ruimtes waar visueel contact wenselijk is, maar de akoestische eigenschappen van hoog niveau moeten zijn.

Monoblock

Monoblock-wanden verwijzen naar scheidingswanden die bestaan uit dubbel beglaasde elementen . Deze wanden zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals aluminium of glas. Monoblock-wanden bieden een strakke en robuuste uitstraling en kunnen dienen als een stevige visuele barrière tussen ruimtes.

Vitriselect

Vitriselect-wanden zijn scheidingswanden die een hoge mate van aanpasbaarheid bieden. Ze kunnen worden samengesteld uit verschillende materialen, zoals glas of melamine, afhankelijk van de gewenste eigenschappen en functionaliteit. Vitriselect-wanden kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften, zoals geluidsisolatie, privacy of esthetiek.

vitriline scheidingswand

Vitriline Staal / Melamine

Vitriline Staal / Melamine-wanden combineren de eigenschappen van staal en melamine om een duurzame en veelzijdige scheidingswand te creëren. Deze wanden hebben een stevige stalen constructie met stalen of melamine panelen, waardoor ze zowel robuust als esthetisch aantrekkelijk zijn. Ze kunnen worden gebruikt in verschillende omgevingen, zoals kantoren, scholen of winkels, waar ook geluidsisolatie een rol speelt.

Vitriselect / Melamine

Vitriselect / Melamine-wanden zijn vergelijkbaar met de Vitriselect-wanden, maar met de toevoeging van melamine panelen met een 0 mm haarvoeg. Deze wanden bieden de flexibiliteit van de Vitriselect-serie, waarbij verschillende materialen kunnen worden gecombineerd, samen met de duurzaamheid en veelzijdigheid van melamine panelen. Dit maakt ze geschikt voor diverse toepassingen waar zowel functionaliteit als esthetiek belangrijk zijn.

Vitriselect MS

Vitriselect MS-wanden zijn speciaal ontworpen om geluidsoverdracht te verminderen. Ze bieden een hoog niveau van geluidsisolatie, waardoor ze ideaal zijn voor omgevingen waar privacy en akoestische controle van essentieel belang zijn, zoals kantoren of vergaderruimtes.. Met Vitriselect MS-wanden kun je genieten van een rustige en productieve werkomgeving zonder afleiding van buitenaf.

vitriselect ms scheidingswand

Vintage puien

Vintage puien verwijzen naar scheidingswanden met een nostalgische en karakteristieke uitstraling die geïnspireerd is op vroegere tijdperken of specifieke designstijlen. Deze puien zijn ontworpen om een vintage sfeer en esthetiek toe te voegen aan een ruimte. Ze worden opgebouwd uit aluminium en glas en kunnen unieke details en decoratieve elementen bevatten die kenmerkend zijn voor een bepaalde periode of stijl. Vintage puien zijn ideaal voor ruimtes die een vleugje nostalgie, charme en karakter nodig hebben, zoals restaurants, boetieks of historische gebouwen. Ze kunnen een onderscheidende visuele aantrekkingskracht bieden en een ruimte transformeren in een elegante en tijdloze omgeving.

Aandachtspunten bij het kiezen van de juiste wand

Bij het kiezen tussen de verschillende soorten scheidingswanden zijn er enkele belangrijke aandachtspunten. Allereerst is het bepalen van het doel essentieel. Is privacy, akoestiekverbetering of ruimte-indeling belangrijk? Dit helpt gericht te zoeken naar de juiste wandoplossing. Daarnaast moet de wand passen bij de omgeving en interieurstijl. Glazen scheidingswanden geven een moderne, transparante uitstraling, terwijl houten wanden warmte en natuurlijkheid toevoegen. Functionaliteit speelt ook een rol. Geluidsisolatie is cruciaal in rust- en concentratieruimtes zoals kantoren. In dit geval zijn geluidsisolerende wanden goede opties.

Allerlei soorten scheidingswanden op maat

Bij ons kunt u terecht voor allerlei soorten scheidingswanden op maat, zodat u uw ruimte volledig naar wens kunt inrichten. Om tot het beste resultaat te komen, is deskundig advies essentieel. Daarom delen wij graag onze uitgebreide expertise en jarenlange ervaring met u. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.