Er zijn veel mogelijkheden voor scheidingswanden op kantoor. Met de juiste keuzes zorgt u voor een functionele en mooie werkruimte. In dit artikel vertellen we waar u op moet letten bij de aanschaf van scheidingswanden.

1. Beschikbare ruimte

Allereerst is het belangrijk dat u rekening houdt met de beschikbare ruimte. Door slim om te gaan met de indeling kan het kantoor optimaal benut worden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om allemaal aparte ruimtes te realiseren of alleen een deel van het kantoor af te sluiten. Het is ook een optie om alleen de werkplekken van elkaar te scheiden. Met maatwerk zijn alle afmetingen, vormen en constructies mogelijk. Daarnaast speelt de beschikbare ruimte een rol in de keuze voor het type wand. Voor een klein kantoor valt de keuze vaak op glazen scheidingswanden omdat deze een open uitstraling geven. Ook heeft elke plaats dan voldoende lichtinval.

Vitriwand-project-Kreeft-Ede-003

2. Stijl van het kantoor

Afhankelijk van de stijl van uw kantoor kunt u kiezen uit diverse soorten scheidingswanden. Zo past een stalen scheidingswand perfect in een industrieel interieur. Houten scheidingswanden zijn een populaire keuze vanwege hun warme en tijdloze uitstraling. Glazen scheidingswanden hebben een meer moderne look, maar kunnen ook worden aangepast aan een klassieke stijl. Als u een zachte, luxe uitstraling wilt creëren kunt u ook kiezen voor een gestoffeerde wand. Het is ook mogelijk om verschillende materialen te combineren. Ook de kleur kunt u afstemmen op de huidige of gewenste kantoorinrichting.

3. Het doel van de scheidingswand

Bij het kiezen van een scheidingswand voor kantoor is ook het doel van belang. Wilt u dat uw medewerkers ongestoord kunnen werken zonder geluidsoverlast? Dan is een akoestische scheidingswand ideaal. Deze absorbeert namelijk het meeste omgevingsgeluid. Er zijn zowel glazen als dichte wanden met uitstekende akoestische eigenschappen. Glas kan ook dubbel worden toegepast voor een nog betere geluidsisolatie. Is visuele privacy het doel? Kies dan voor een gesloten wandsysteem. Het is ook mogelijk om een dichte wand te combineren met een glaselement. Zo kunt u de ideale balans tussen privacy en transparantie creëren.

4. Onderhoud van de scheidingswand

Het onderhouden van scheidingswanden is essentieel om de kwaliteit te waarborgen en om ervoor te zorgen dat ze er goed blijven uitzien. Hoe u de wanden moet onderhouden is afhankelijk van het materiaal. Een gladde wand is bijvoorbeeld eenvoudiger schoon te maken dan een stoffen wand. En een glazen wand is gemakkelijker te reinigen dan een wand van gips of hout.

5. Branding

Naast dat u met een mooie scheidingswand een prettige werkomgeving creëert, kunt u er ook de identiteit van uw bedrijf mee versterken. Maak de wand bijvoorbeeld in de huisstijl van uw bedrijf of integreer uw logo en/of bedrijfsnaam in de kantoorwand.

6. Veiligheid

Ook veiligheid is een belangrijk aspect bij scheidingswanden. Glazen systeemwanden worden standaard gemaakt van gelaagd glas waardoor ze sterk en veilig zijn. Voor vides, trappenhuizen en andere potentieel gevaarlijke plekken zijn er doorvalveilige wanden verkrijgbaar. Er zijn ook wanden met verschillende classificaties op het gebied van brandwering.

7. Budget

De prijs van een scheidingswand voor kantoor hangt volledig af van de uitvoering. Zo kunt u kiezen voor een volledig glazen wand of een systeemwand met verschillende delen waardoor een raamwerk ontstaat. Ook wensen die zich vertalen in de afwerking en eigenschappen, zoals brandwering en geluidsisolatie, hebben invloed op de prijs.

Vitrilight_004

Scheidingswand voor kantoor op maat

Bij ons kunt u terecht voor systeemwanden op maat. Hierdoor kunt u uw kantoor precies zo inrichten zoals u wilt. Dit gaat vaak niet zonder een goed advies, dus we adviseren u graag aan de hand van onze inhoudelijke kennis en jarenlange ervaring. Samen halen we het beste uit uw werkomgeving.